Sprider Good Moods för planeten


En Pucko sprider alltid Good Moods. Men vanligtvis enbart för den som dricker den! Vi tycker inte att det räcker. Vi vill sprida Good Moods för alla som behöver det: Vår planet och dess folk. Det är därför vårt syfte fokuserar på både folk och planeten. Genom vår hållbara förpackning försöker vi minimera vårt avtryck, och vi försöker gå längre för att skydda vår natur med hur vi jobbar med vår mjölk och chokladbönder. Läs om våra Good Mood Planet aktiviteter nedan — den visar hur vi sprider mer Good Moods.

Producerar på det rätta sättet

Producerar på det rätta sättet

Pucko skapades redan 1954 och är en blandning av några få ingredienser. Mjölken kommer direkt från bondgården, sockret hämtar vi från Danmark eller Tyskland, och kakaon är den bästa Rainforest Alliance certifierade kakaon som finns från Elfenbenskusten. 🤤
 
Nästan alla våran utsökta kakao kommer från Eifelbenskusten i Afrika där kakaoproduktionen är absolut nödvändig för många familjers inkomst. Genom att investera i Rainforest Alliance Certification, hjälper Pucko en ansvarsfull början-till-slut kakaoproduktionsprocess - från de små bönderna hela vägen till produkten i din hand.
Rainforest Alliance Certification kakaoprogram inkluderar utbildning för bönder som bidrar till en högre inkomst och förbättrade levnadsförhållanden. 👩‍🌾
På Pucko tror vi på att sprida Good Moods, samt vi tror på att genom att göra saker på rätt sätt hjälper vi sprida mer Good Moods för vår planet.
Få in Puckoburkar i Returpacks pantsystem

Få in Puckoburkar i Returpacks pantsystem

Sedan april 2022 har det blivit möjligt att returnera aluminiumburkar med mer än 50% mjölkinnehåll genom svenska pantsystemet. Det är fantastiska nyheter för Pucko som har jobbat hårt på att komma med i retursystemet och är redo att implementera en ny burk med pant på i september 2022.
Hjälp oss återanvända Puckoflaskorna

Hjälp oss återanvända Puckoflaskorna

Om du kastar en Puckoflaska i en container avsedd för glas (vilket alla borde göra naturligtvis) 100% av flaskan kommer att återanvändas genom smältning och omvandling till nya Puckoflaskor och andra glasmaterial.

För tillfället innehåller våra Puckoflaskor Puckoflaskor en stor mängd med återvunnet glas, vilket är bra, men vi vill att siffran ska vara ändå högre. DU kan hjälpa till genom att sortera dina Puckoflaskor.
Hur Puckoflaskor sorteras

Hur Puckoflaskor sorteras

Våra Puckoflaskor innehåller olika material. Flaskan är gjord av glas och locket är gjort av metall. Genom att sortera glas i en glascontainer och lock i en metallcontainer kan du hjälpa till att återanvända befintligt material vilket är en mycket mer hållbar lösning för vår planet än att producera nytt material.
Rainforest Alliance Certificerad

Rainforest Alliance Certificerad

Läs mer om vår hållbara Rainforest Alliance Certificerade kakao 🤎
Läs mer
Kakao FAQ

Kakao FAQ

Var kommer det ifrån? Vem producerar det? Så många frågor! 🤔
FAQ om vår kakao