VANLIGA FRÅGOR

Vår kakao

Var ifrån kommer kakaon i Pucko?

100% av all kakao som Pucko köper är Rainforest Alliance certifierad. Kakaon kommer från Västafrika. 

Vem producerar kakaon?

Nej vi gör inte det själva. Vi köper Rainforest Alliance certifierat kakaopulver från vår leverantör Barry Callebaut som förädlar kakaobönorna till kakaopulver och kakaosmör (som vi sen använder till Pucko du vet). 👨‍🌾 Många små familjefarmare producerar kakaobönor och säljer de genom ett kooperativ till vår leverantör.

Hur ser Pucko till att det sker en hållbar kakaoproduktion?

Allt handlar om rätt mindset. 🧠 När vi skriver ett kontrakt med en leverantör att köpa Rainforest Alliance (RA) certifierad kakao, säkerställer vi att de kakaobönor vi använder för våra produkter produceras under RA standard.

Varför hållbar kakao?

Varför hållbar kakao?

Varför inte? Vi vill hjälpa en hållbar och långsiktig utveckling för kakaoodlare i Västafrika. Bönder inom Rainforest Alliance programmet får möjligheten att öka sina familjers levnadsstandard genom information och utbildning, och det tycker vi är viktigt. ❤️

Hur hjälper Rainforest Alliance (RA) certifiering till att bekämpa barnarbete?

Barn ska inte tvingas in i arbete. 💔 Tyvärr är det vanligt i många fattiga Västafrikanska länder att det anses helt naturligt att barnen hjälper till i insamlingen av kakao och med andra uppgifter på små familjeodlingar.

Reglerna inom RA programmet och kontrollsystemet de har är vår bästa garanti i kampen mot farligt och illegalt barnarbete. Det är en lång och hård process att ändra uppfattningen om barnarbete, och första steget är att se till att barnen får gå i skolan. 🏫

Ett stort fokus för både Pucko och RA programmet är de strikta regler som finns gällande lämpliga förhållanden för barn i små familjegårdar och kampen mot barnarbete - och självklart står vi upp för det!

Varför har ni inte köpt certifierad kakaon tidigare?

Vi hade velat göra det, men det är inte så enkelt. Vi har aktivt utforskat möjligheterna att byta till certifierad kakao sedan 2008, men det var helt enkelt inte möjligt förräns 2010 att byta till Rainforest Alliance certifierad kakao från Västafrika 🍫 Vi ville inte lansera någon nichead variant med kakao från ett land utan problem, utan vi ville ändra hela vårt sortiment och kunna ha inflytande i ett av de länder där problemen är som störst.

Varför har ni valt Rainforest Alliance certifiering?

Detta var ett av våra största beslut. Vi utvärderade noggrant olika alternativ och certifieringssystem. Vi valde RA av två avgörande skäl: RA höjer levnadsstandarden för kakaofarmare genom utbildning och långsiktig utveckling - och våra leverantörer kan leverera RA certifierad kakao av samma typ som vi redan använder i våra produkter.

Det innebär att vi kan upprätthålla den unika och goda smaken av Pucko och samtidigt se till att kakaofarmare i Västafrika får bättre levnadsstandard. Så två flugor i en smäll.

Ett antal stora varumärkesproducenter som IKEA, Mars och Sara Lee har också valt RA som deras ledande program för kaffe, kakao eller båda.

Våra produkter

Pucko Pudding
SÅ MÅNGA Pucko FRÅGOR

SÅ MÅNGA Pucko FRÅGOR

Hur gammalt är Pucko? Vad gör Pucko Mörk mörk? Var kommer kakaon ifrån? Hur kommer du i kontakt med oss? 🤔
Alla svar