HÅLLBAR KAKAO

Rainforest Alliance Certified

Om du letar efter coola grejer och roliga historier om Pucko, kika någon annanstans. Det här är vår mer seriösa del, där vi berättar allt om hur vi försöker göra världen mer hållbar. ❤️ För även om vi älskar att bara ha kul, så bryr vi oss om hållbarhet. ♻️

Nästan all vår utsökta kakao kommer vår Afrika, där odling av kakao är avgörande för många familjers inkomst. Genom att ha Rainforest Alliance certifiering , kan Pucko stötta ansvarstagande kakaoproducering från början till slut - från en liten odling, till flaskan i din hand.

Rainforest Alliance certifierade kakaoprogrammet innebär utbildning för farmare, vilket leder till högre inkomster och bättre levnadsförhållanden. 👩‍🌾

Certifierad kakao

Certifierad kakao

Kakao är vad vi lever för och därför köper vi inte vilken som helst från våra leverantörer - vi accepterar bara det bästa. Idag är 100% av den kakao Pucko köper Rainforest Alliance certifierad - och du kan se Rainforest Alliance Certifierad-loggan direkt på våra behållare. Rainforest Alliance certifierade farmare är organiserade i lokala kooperativ som säljer kakaobönor till Puckos leverantörer.

Genom att köpa Rainforest Alliance certifierad kakao kan vi aktivt sikta på att förbättra levnadsstandarden för kakaoodlare genom att säkerställa att de får utbildning inom agrikultur och bättre priser för deras produkter. Det innebär att de får en utbildning i hur man odlar kakao. 🌱 De får lära sig hur man driver en hållbar produktionsprocess, fokusering på högra avkastning på sina grödor, får bättre kvalitet, bekämpning av barnarbete, bättra arbetsförhållanden och att skydda naturen.

Och vi håller koll. Minst en gång per år ser externa och oberoende inspektörer till att utbildningen genomförts, att reglerna följs och att leverantörskedjan hålls transparent hela vägen till konsumenten.
Utöver det skickar vi varje år någon från Pucko till Elfenbenskusten - Nej inte på semester, utan för att säkerställa ansvarstagande kakaoproduktion.

Ansvarsfull Produktion

Vi vill inte låta som någon av de där "rädda världen"-låtarna, men vi försöker faktiskt göra något bra, förutom att leverera nått gott till dig.

Vi försöker hjälpa till att skydda Västafrikansk kakaoproduktion från insekter och växtsjukdomar. Dessa kan oftast förstöra skördar, men som tur är kan detta undvikas genom bättra kunskap och expertis. 📚 Utbildning av farmare om dessa hot mot odlingar är en avgörande del av Rainforest Alliance certifieringsprogrammet och det innebär en bättre och säkrare jobbmiljö för odlarna och mer hållbart producerad kakao för Pucko - en win/win situation.

Pucko började med hållbar kakao 2008, men bara sedan 2010 har det varit för möjligt för Puckos leverantörer att köpa Rainforest Alliance certifierad kakao från Västafrika. 🍫 

Om du vill läsa mer om Rainforest Alliance certifiering, vänligen besök: www.rainforest-alliance.org

Bättre levnadsstandard

Bättre levnadsstandard

I Elfenbenskusten finns det nästan en miljon familjeodlingar med små bitar av land i onåbara djungelområden. En dålig infrastruktur, analfabetism, hälsoproblem och avsaknad av kunskaper inom agrikultur gör levnadsförhållandena i Elfenbenskusten svåra. Att ansluta sig till Rainforest Alliance certiferingsprogrammet eller ett Rainforest Alliance cerfitierat kooperativ bidrar till en förbättring av odlarnas och deras familjers levnadsstandard. ❤️

Efterlevnaden av de strikta reglerna som satts av Rainforest Alliance på odlarna är nära övervakat av oberoende tredjepart. Kakaoprogrammet hjälper även odlarna att förhandla högre pris för sina kakaobönor, vilket gör att de kan sätta sina barn i skolan och även investera i utveckling av deras affärsrörelse.

Kakao FAQ

Kakao FAQ

Var kommer det ifrån? Vem producerar det? Så många frågor! 🤔
FAQ om vår kakao