Vår hemlighet

Detta kan vara Sveriges sämst bevarade hemlighet. För helt ärligt älskar vi att skryta om den, för när något smakar så här mumsigt, varför skulle vi hålla tyst? Det handlar såklart om hur den där magiskt krämiga Pucko-smaken skapas. Häng med så berättar vi storyn om när chokladmagi blir verklighet.

Om du frågar en Pucko vart den kommer ifrån, så kommer den inte svara eftersom det är en glasflaska fylld med härlig chokladsmak. Men vi kan berätta: den kommer från Esbjerg – vår stolta lilla chokladfabrik vid havet. Där gör vi upp till 800 000 flaskor och burkar varje dag. Ja, du hörde rätt. 800 000. För världen är törstig. Och den vill ha Pucko.

Vi blandar ingredienserna och häller det i glasflaskor (eller aluminiumburkar) och sen sätts locket på. Sen placeras flaskorna i en stor kokare i 20 minuter. ⏲ Det är den här kokningsprocessen som ger Pucko sin unika och krämiga smak – för vid exakt rätt temperatur karameliseras sockret, magin händer och den fantastiska, unika och krämiga smaken av Pucko väcks till liv. Ingen har varit inuti kokaren när det här händer, men vi är ganska säkra på att det är precis så…

Efter kokningsprocessen får produkten vila i exakt 5 dagar för att sätta den perfekta Puckosmaken – du vet vad de säger: den som väntar på något gott, väntar på en Pucko.

Taste it yourself

Pucko Pudding
SÅ MÅNGA Pucko FRÅGOR

SÅ MÅNGA Pucko FRÅGOR

Hur gammalt är Pucko? Vad gör Pucko Mörk mörk? Var kommer kakaon ifrån? Hur kommer du i kontakt med oss?
Alla svar